Partnerünk

weltbutor

Ízelítő egyedi gyártású bútorainkból

Felújított bútoraink (előtte-utána)

A kárpit kiválasztása

A kárpit anyaga, színe és mintázata befolyásolja az elkészülő bútor megjelenését, stílusát. Összhangban kell lennie a rendeltetési hely stílusával, és ez fogja meghatározni a bútor karakterét, a bútor hangulatát. A kárpit alapanyaga lehet bõr, mûbõr, textilbőr vagy különböző szövet (pl.: pamut, gyapjú, selyem, mesterséges szálakból készített szövet), amelynek szövése adja meg a kárpit vastagságát, tartósságát és felületét. Az elkészíttetni kívánt bútor mérete, a kárpitozás során alkalmazott technikák és a kívánt díszítések is szerepet játszanak a kárpit kiválasztása során. Egy nagyobb bútorra nagy mintázatú kárpitok is kerülhetnek, míg egy kisebb bútoron a nagy méretű minták nem tudnak megmutatkozni. Sűrűn mélytűzött kárpitozás esetén – az anyag hajlítása következtében – a minták elveszthetik szépségüket, míg nagy és sima felületeken a minták jól érvényesülnek.

Mire figyeljünk?

Gyakori kérdések

Milyen szövet kerüljön a megunt helyére?

Több száz szövetmintából választhat, amennyiben bizonytalan, természetesen segítek az Ön igényeinek, lakása stílusához illő legmegfelelőbb és legtartósabb szövet kiválasztásában. A kiválasztott szövet szükséges mennyiségének meghatározását, beszerzését a lehető leggazdaságosabb áron, díjtalanul vállalom.

Van-e lehetőség a bútor szerkezeti javítására?

A régi szövet lebontásakor a bútor szerkezeti sérülését tapasztalom, (merevítő léc, rugó, vagy egyéb szerkezeti elem törése, szakadása) annak szakszerű javítását elvégzem, a sérült elemet kicserélem.

Van-e garancia a kárpitozásra?

Az általam végzett munkákra 6 hónap garanciát vállalok, ami a tényleges kárpitosipari tevékenységre (varrás, díszítés,stb.) vonatkozik. A bútor használata során történő fizikai sérülésekre, (pl.: kiszakadás, kivágás, szennyeződés) a garancia nem vonatkozik.

Mivel tisztítsam a bútorom szövetét?

A kárpitozás tisztítása a legtöbb anyagnál különös körültekintést igényel. A tisztítás módja, és a használható vegyi anyagok fajtája a szövet típusától függ, amelyhez szívesen adok tanácsot Önnek.

Hogyan szállíttassam el a bútort?

A bútorának oda-vissza szállítását, előre egyeztetett időpontban személyesen végzem, ebbe beletartozik a lakásán történő szét, illetve összeszerelés is.

© Karpitosmunkak.hu 2011. Készítette: BSzoft Informatika